Hogeschool van Amsterdam

Aviation Academy

Aviation Game Week 2019 (In Dutch)

2-5 September

Event

In de eerste week van september (2-5 september) zal de vierde editie van de Aviation Game Week (AGW) worden georganiseerd voor alle laatstejaars studenten van de Aviation Academy van de Hogeschool van Amsterdam. De ongeveer 220 studenten worden in teams ingedeeld en gaan met elkaar de strijd aan om de beste ideeën te verzinnen. En ondertussen moeten ze ook nog een airline runnen.

De AGW wordt georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met Up in the Sky (www.upinthesky.nl). De AGW is opgebouwd uit vier onderdelen.

 1. Airline game
  Alle studenten worden in teams van ongeveer 10 leden opgedeeld en gaan hun eigen airline draaien. Elke student heeft zijn eigen rol in het team en een eigen inhoudelijk programma. De airlines moeten met elkaar concurreren in een omgeving die lijkt op de huidige situatie in de luchtvaart. Dit is het spelelement van de AGW en staat garant voor levendigheid, chaos en competitie. Studenten leren onder andere samenwerken onder druk, omgaan met stress en besluitvorming.
   
 2. Innovatie 
  Alle studententeams gaan daarnaast aan de slag met een centrale duurzaamheidsopdracht. Ze moeten met nieuwe ideeën komen voor duurzaamheid in de luchtvaart. Er worden workshops en inspiratiesessies georganiseerd op het vlak van duurzaamheid, design thinking en bedrijfsmodellen. 
   
 3. Keynotes top Nederlandse luchvaart
  Elke dag zal een topspreker uit de NL luchtvaart de studenten toespreken en onder andere de visie van het bedrijf op duurzaamheid meegeven. Voor studenten een ongekende kans om de top van hun industrie van dichtbij mee te maken. In voorgaande edities hebben onder andere Jos Nijhuis, Hanne Buis, Steven van der Heijden, Pieter Groeneveld, Huib Gorter en Jurgen van Avermaete deelgenomen aan de AGW.
   
 4.  Up in the Sky
  Gedurende de week draait er een (besloten) nepversie van Up in the Sky. Daarop is allemaal relevant (en minder relevant) nepnieuws te vinden. Aangezien media een grote rol speelt in de luchtvaart, willen we de studenten meegeven hoe dat werkt en wat de impact is. 

Tijdens de finale van de AGW op donderdag 5 september zullen de beste teams hun plannen pitchen aan het publiek. Daarvoor worden partners uit de branche nadrukkelijk uitgenodigd om mee te kijken en mee te stemmen op het winnende idee. Van dit evenement zal op (de echte) Up in the Sky uitgebreid verslag worden gedaan. 

Published by  Faculty of Technology 26 June 2019