Aviation Academy

Master Urban Technology @ HvA (AUAS)

Testimonial

Hoe creëren we de stad van de toekomst? Duurzaam, leefbaar en bereikbaar. Maar hoe gaan we om met schaarste aan ruimte, grondstoffen, energie en schone lucht? Voor het oplossen van deze vraagstukken leidt de nieuwe masteropleiding Urban Technology ingenieurs op. In een 1-jarig voltijds studieprogramma werk je interdisciplinair en systematisch aan technische oplossingen voor deze uitdagingen.

De enige éénjarige Nederlandstalige masteropleiding in dit vakgebied. Deze master is praktijkgericht en verbonden aan het Centre of Expertise Urban Technology van de HvA. De docenten van deze opleiding zijn onderzoekers en / of werkzaam in hetzelfde kennisdomein.

Martin Fredriks - Projectleider Master Urban Technology

Het studieprogramma bestaat uit 3 onderwijsblokken: 2 onderwijsblokken van een kwartaal en 1 blok van een half jaar waarin je afstudeert. In elk blok werk je aan een Urban Tech project. Daarnaast volg je 4 leerlijnen. Tijdens de verschillende leerlijnen krijg je kennis en vaardigheden aangereikt die passen bij de behoefte vanuit het project op dat moment. Daarnaast ga je ieder blok naar workshops, lezingen en locaties waar je kennismaakt met state-of-the-art onderzoeksprojecten bij het Centre of Expertise Urban Tech.

Voor meer informatie: www.hva.nl/opleidingen/master-urban-technology