Centre for Applied Research on Social Sciences and Law

Coöperatieve ondernemingen in zorg- en dienstverlening

voorbeelden van sociale innovatie?

Chapter

Vanaf maandag 18 december is het boek "Sociale innovatie in de praktijk, zoeken naar nieuwe antwoorden op maatschappelijke vraagstukken" te bestellen. Het boek is van de auteurs Philip Marcel Karré, Hans Dagevos en Guido Walraven.

Sociale innovatie gaat om de bundeling van menskracht met als doel uiteenlopende maatschappelijke kwesties aan te pakken. Sociale innovatie heeft betrekking op nieuwe arrangementen van burgers, overheden en/of bedrijven die ‘maatschappelijke energie’ opwekken om bijvoorbeeld armoede of sociale ongelijkheid tegen te gaan, arbeidsparticipatie te bevorderen of ‘alternatieve’ initiatieven te ondersteunen. Het gaat daarbij om het scheppen van publieke meerwaarde.

Rick Kwekkeboom, lector Community Care, schreef een hoofdstuk in dit boek.

Referentie Kwekkeboom, R. (2018). Coöperatieve ondernemingen in zorg- en dienstverlening: voorbeelden van sociale innovatie? In P. M. Karré, H. Dagevos, & G. Walraven (Eds.), Sociale innovatie in de praktijk: zoeken naar nieuwe antwoorden op maatschappelijke vraagstukken (pp. 60-73). Koninklijke Van Gorcum.
Gepubliceerd door  Centre for Applied Research on Social Sciences and Law 1 januari 2018

Publicatiedatum

jan 2018

Auteur(s)


Research database