Centre for Applied Research on Social Sciences and Law

Jongerenwerk en voortgezet onderwijs: partners in versterken schoolcarrières kwetsbare jongeren

factsheet

Report

Het hebben van een gebroken schoolcarrière is een bekende risicofactor voor problemen in de ontwikkeling van jongeren (Meij & Ince 2013). Het is dan ook een belangrijke oorzaak van het ontstaan van uitsluiting en ongelijkheid.

Om deze negatieve gevolgen af te wenden is een preventieve aanpak noodzakelijk. Hierbij heeft een gezamenlijke preventieve aanpak de voorkeur boven een geïsoleerde aanpak die zich op één kenmerk van de jongere of diens leefsituatie richt. Samenwerken tussen jongerenwerk en VO maakt een brede preventieve aanpak mogelijk. Deze brochure beschrijft wat de potentiële bijdrage is van de samenwerking tussen jongerenwerk en VO aan het versterken van de schoolcarrières van jongeren, welke vormen van samenwerking er zijn en wat de succesfactoren zijn van de samenwerking tussen jongerenwerk en VO.

Referentie Sarti, A., Manders, W., & Metz, J. (2019). Jongerenwerk en voortgezet onderwijs: partners in versterken schoolcarrières kwetsbare jongeren: factsheet. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Youth Spot.
Gepubliceerd door  Centre for Applied Research on Social Sciences and Law 1 januari 2019

Publicatiedatum

jan 2019

Auteur(s)

Asia Sarti
Judith Metz

Publicaties:

Research database