Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research of the Faculty on Digital Media & Creative Industries

NANOcolleges

Project

Het project ‘NANOcolleges’ is gericht op het vervaardigen van een reeks videofilms over de themagebieden van het Lectoraat en de opleidingen binnen DMCI. NANOcolleges zijn films van plm. 10 minuten, waarin de kernpunten van een onderwerp worden bespoken en verduidelijkt. Ze zijn bedoeld als les- en naslagmateriaal. Studenten kunnen de films onbeperkt raadplegen.

Een taxonomie is opgesteld met thema’s als: Wat is Digital Archiving ? Wat is compliance ? Hoe zet je een onderzoeksproject op ? Hoe valideer je informatie ? Welke informatievaardigheden heb ik nodig voor een project ? Deze zijn echter slechts een indicatie van de mogelijkheden. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het project ‘Learning Tomorrow’. Het eerste filmpje is gerealiseerd en gaat over hoe informatie moet worden gebruikt in onderzoeksprojecten. Deze film is geproduceerd op verzoek van de propedeuse Media Informatie & Communicatie.

De film is hier te bekijken.

Als docenten thema’s herkennen die een verheldering, samenvatting of verdieping kunnen krijgen door middel van een NANOcollege, neem dan contact op met Maarten van der Burg.

Gepubliceerd door  Centre for Applied Research FDMCI 10 november 2015

Project Info

Startdatum 14 okt 2014

Contact

Maarten van der Burg