Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research of the Faculty on Digital Media & Creative Industries

Mediastrategiespel

spelvorm

Other

Hoe kies ik de juiste communicatie-activiteiten voor mijn organisatie? Moet ik wel sociale media inzetten om mijn doel te bereiken? Het Mediastrategiespel helpt om beslissingen te nemen over de inzet van media in communicatie- en marketingprocessen door activiteiten in combinatie te zien met doelen, instrumenten en resultaten.

Speel het mediastrategiespel om inzicht te krijgen in de samenhang van doelen, instrumenten, activiteiten en resultaten. Gebruik brainstormtechnieken om oplossingen uit te werken voor de eigen organisatie. Ga na waar uw organisatie verbeterd kan worden. Moet de strategie bijvoorbeeld beter? Is het businessmodel wel duidelijk? Zetten we onze instrumenten wel efficiƫnt in? Meten we onze resultaten wel voldoende? Kies een bijbehorend model en volg het stappenplan om deze verbetering systematisch in kaart te brengen en door te voeren. Ga direct zelf aan de slag met de modellen door de werkbladen te gebruiken.

Er is een spelbord met spelkaarten beschikbaar en een uitgebreid werkboek. Voor meer informatie neem contact op met Harry van Vliet op h.m.m.van.vliet@hva.nl.

Referentie

MSS is een product van het Center of Expertise Creatieve Industrie Utrecht, Auteurs: Harry van Vliet, Charlotte van Nus, Jeroen Nobel, Niniane Veldhoen.

Gepubliceerd door  Centre for Applied Research FDMCI 7 oktober 2015

Publicatiedatum

okt 2015