Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research of the Faculty on Digital Media & Creative Industries

Onderwijsconferentie HvA - VR app

Other

Via deze app kun je de conferentie (her)beleven op een manier die je het gevoel geeft dat je er daadwerkelijk aanwezig bent. De Onderwijsconferentie app kan worden bekeken door de app te downloaden op een Android smartphone en vervolgens de smartphone in een Google Cardboard te plaatsen. In de app kan je door meerdere scènes een indruk krijgen van hoe het bijvoorbeeld is om op het podium te staan van het prachtige theater Carré! Je gaat steeds naar de volgende scene door naar beneden te kijken naar het HvA logo.

Een Google Cardboard is een door Google uitgevonden open source virtual reality bril waarmee je tegen zeer lage kosten een smartphone om kunt toveren tot een mobiele virtual reality viewer. Je kunt zelf een Google cardboard maken door de instructies te volgen op https://www.google.com/get/cardboard/manufacturers.html of je kunt de Google Cardboard kopen in diverse webshops door in Google te zoeken op Google Cardboard.

Het thema van de HvA Onderwijsconferentie was Futureproof Onderwijs:

Hoe kunnen wij er als Hogeschool van Amsterdam voor zorgen dat ons onderwijs toekomstbestendig is, en effectief opleidt voor de arbeidsmarkt van morgen? Welke nieuwe ontwikkelingen en innovaties zijn er allemaal in het onderwijs en de beroepspraktijk en hoe kunnen die snel en vanzelfsprekend een plek krijgen in ons curriculum? Wat vraagt dat van de organisatie van ons curriculum en van de dienstverlening door onze organisatie?

Met deze vragen – en nog veel meer – zijn we op 9 april 2015 met elkaar aan de slag gegaan in verschillende werkvormen. Het ochtendprogramma van de conferentie vond plaats in Carré, waar onderwijsvernieuwer Jelmer Evers en rector Huib de Jong het woord voerden. Ook was er tijdens het ochtendprogramma een paneldiscussie én vindt de feestelijke uitreiking van de Docent van het Jaar-prijs 2015 plaats.

Na de lunch in het Kohnstammhuis waren er masterclasses en workshops over allerlei aspecten van toekomstbestendig onderwijs, zoals het personaliseren van onderwijs, blended learning, ondernemerschap en 21ste-eeuwse vaardigheden.

Dit project van Amsterdam Creative Industries Network wordt mede mogelijk gemaakt:

Harry van Vliet - HvA Lector Crossmedia
Jochen Riester - HvA Docent/Onderzoeker
Jurrien Meyrahn - Development/HvA student CMD
Daan Verhorst – Fotografie

Gepubliceerd door  Centre for Applied Research FDMCI 11 april 2015

Publicatiedatum

apr 2015

Auteur(s)

Jochen Riester, docent-onderzoeker

Publicaties: