Sports Leadership programme

Marco de Ruiter

Testimonial

Marco de Ruiter

Het rijke netwerk van de opleiding sprak mij het meeste aan. De kruisbestuiving van verschillende werelden, het samen leren en elkaar versterken.

De opleiding en vooral de mensen die erbij betrokken zijn geven mij nieuwe inzichten in de sportwereld. Een wereld die ik al kende vanuit mijn hoek, de media. Nu leer ik dezelfde wereld op een hele andere manier kennen.

Marco de Ruiter - Country manager en head of media Benelux bij Walt Disney

Het was vanaf het begin al heel duidelijk dat bij SLP-relaties worden opgebouwd. Met mensen uit bijvoorbeeld de sportwetenschap of van sportorganisaties, die je zelf niet direct tegenkomt. Ik doe dit op persoonlijke titel. Met het motto, zoals Gandhi het ooit zei: Leef alsof je morgen sterft, leer alsof je voor altijd leeft. Ik ben vijftig jaar en wil uitgedaagd blijven worden. Dat gebeurt hier. De opleiding en vooral de mensen die erbij betrokken zijn geven mij nieuwe inzichten in de sportwereld. Een wereld die ik al kende vanuit mijn hoek, de media. Nu leer ik dezelfde wereld op een hele andere manier kennen.

Titel paper

Is the investment in the jockey or the horse? – The investor perspective on executive management in professional football clubs

Onderzoeksvraag

How far professional investors assign importance to the condition of managerial efficiency for the relation between capital and sporting success. In other words, do they invest in the jockey or the horse?

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.