Sports Leadership programme

Andrew Meredith

Testimonial

Andrew Meredith

Als algemeen directeur van een sportbond heb ik in mijn werkzaamheden natuurlijk al aardig wat raakvlakken met de verschillende modules die in het Sports Leadership Programme behandeld worden. Toch kon ik me via dit programma nog goed verder verdiepen in de inhoud. Dat was voor mij een belangrijke reden om mee te doen aan het SLP.

Als ik kijk naar de presentaties die ik in het begin gaf, of later in het programma, daar zit een mooie ontwikkeling in. En het heeft ook tot een aantal persoonlijke inzichten geleid. Meer in mezelf geloven, in mijn kennis en kunde.

Andrew Meredith - Algemeen directeur Rugby Nederland

En ook al heb ik die ervaring in de sportwereld, het was nog steeds een uitdagend programma. Het vraagt discipline om zo’n studie te volgen en je voor elke module voor te bereiden. Het is een beetje terug naar school, maar daar heb ik veel van geleerd.

Van mezelf ben ik gewend om de tijd te nemen, over dingen na te denken, te brainstormen. Hier zit de tijdsdruk er veel meer op en dat dwingt je tot een andere werkwijze. Dan leer je ook andere skills. Als ik kijk naar de presentaties die ik in het begin gaf, of later in het programma, dan daar zit een mooie ontwikkeling in. En het heeft ook tot een aantal persoonlijke inzichten geleid. Meer in mezelf geloven, in mijn kennis en kunde.

Ook heb ik het SLP kunnen inzetten binnen mijn huidige functie. Mijn paper ging over de toekomst van rugby in Nederland, en hoe we dat meer kunnen professionaliseren. Wat heb je daarvoor nodig? En hoe zit dat in andere landen? Het was goed me daar via dit programma nog meer in te verdiepen. En de kennis en ervaring die ik in dit programma heb opgedaan, zal me zeker helpen in mijn functie.