Sports Leadership programme

Bart van Soest

Testimonial

Bart van Soest

Een van de dingen die het Sports Leadership Programme zo interessant maakt, zijn de sprekers. Een combinatie van ervaringsdeskundigen uit de praktijk en experts op specifieke vakgebieden, zoals hoogleraren ethiek of social impact. Dat vond ik een mooie afwisseling, en de kwaliteit van die sprekers is ook nog eens ontzettend hoog.

Een van de dingen die het Sports Leadership Programme zo interessant maakt, zijn de sprekers. Een combinatie van ervaringsdeskundigen uit de praktijk en experts op specifieke vakgebieden, zoals hoogleraren ethiek of social impact.

Bart van Soest - Manager Events & Travel KNVB

Ik heb veel geleerd tijdens het programma. Dat heeft me, zeker in combinatie met het persoonlijk leiderschapstraject, in algemene zin tot een betere manager gemaakt. En ik heb mezelf nog weer wat beter leren kennen. Het is goed om te kijken waarom je dingen doet zoals je ze doet. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om beter te luisteren, en merk nu sneller dat er vaak meer achter gedrag van anderen zit dan ik op voorhand zou denken.

Ook heel waardevol: horen hoe anderen je zien. Over jezelf nadenken doe je nog wel eens, maar feedback van anderen krijgen over hoe mensen je zien, dat gebeurt minder vaak. In dit geval geldt dus: je medestudenten maken de opleiding. Dat groepsproces, met al die verschillende mensen, maakt het traject heel leerzaam. Ook door anderen met hun uitdagingen te zien omgaan. Die band wordt soms sterk. Al tijdens de opleiding heb ik met medestudenten afgesproken. Je kunt sparren met elkaar, je verkrijgt nieuwe inzichten en andere invalshoeken. Dat helpt enorm.’