Sports Leadership programme

Benito Maij

Testimonial

Benito Maij

Als oud-judocoach kom ik uit de topsport en mijn blikveld was daardoor vrij beperkt. Ik keek alleen naar dat aspect van de sport. Door het Sports Leadership Programme ben ik breder gaan kijken. Neem de Social Impact module. Ik wist dat sport daarin iets kan betekenen, maar daadwerkelijk mensen erover horen praten, het werkveld in gaan. En zelfs in gesprek gaan met jongeren die vanuit verschillende situaties aan projecten meedoen. Dat is een ander verhaal. Dan komt dat veel meer binnen. Nu denk ik wel eens: doet de sport hier niet te weinig in? En begrijpen sportbonden wel alle mogelijkheden?

Nu denk ik wel eens: doet de sport hier niet te weinig in? En begrijpen sportbonden wel alle mogelijkheden?

Benito Maij - Directeur sport bij SportsLink

Ik vond het SLP een uitdagend programma. Soms ook moeilijk, maar dat is ook waarom je een opleiding doet. Je weet van tevoren dat je onderwerpen gaat aansnijden waar je minder goed in bent, of die je minder goed liggen. Die ben ik ook zeker tegengekomen. Finance vond ik lastig, Governance zet je ook aan het denken. Maar door het programma leer je ook jezelf weer beter kennen, en weet ik nu meer wat ik wel en niet wil.

Ik kwam erachter dat ik die leiderschapsrol niet bij mezelf vind passen. Ik zie mezelf meer als verbinder. Sportorganisaties, onderwijsinstellingen, atleten en coaches met elkaar in contact brengen. Ik zie mogelijkheden en kansen, en hoop vanuit een adviesrol bij te kunnen dragen aan de sport. Een eerste stap daarin heb ik al gezet, door me aan te melden bij een topsportcommissie van het NOC*NSF. Zo hoop ik mijn ervaring en expertise voor de sport in te kunnen zetten.