Sports Leadership programme

Frank Burghout

Testimonial

Frank Burghout

Ik heb meegedaan aan het Sports Leadership Programme omdat ik vanuit de zakelijke wereld een functie heb gekregen die een brug moet slaan met de sportwereld. Voor mijn werkgever Allianz ben ik verantwoordelijk voor het partnerschap met het IOC. Dan is het goed om nieuwe inzichten te krijgen in die sportwereld, te weten bij wie je aan tafel zit. De perspectieven tussen die 2 werelden zijn vaak net even wat anders.

Door het SLP heb ik die inzichten grotendeels gekregen. Een belangrijke: dat het niet alleen maar om sport draait, maar ook om zaken eromheen, zoals social responsibility

Frank Burghout - IOC lead Benelux bij Allianz

Door het SLP heb ik die inzichten grotendeels gekregen. Een belangrijke: dat het niet alleen maar om sport draait, maar ook om zaken eromheen, zoals social responsibility. Neem bijvoorbeeld voetbalclubs die van oudsher puur op het presteren van het eerste elftal gericht waren. Inmiddels zie je dat ze zich veel meer gaan gedragen als sociale aanjager in hun omgeving. Dat geldt ook voor overkoepelende organisaties en bij andere sporten.

Je ziet dat het steeds meer gaat om het betrekken van mensen bij de organisatie, en niet meer alleen om de sportieve resultaten. Dat kan ik ook meenemen naar mijn huidige werkveld. Zet je de middelen die je hebt in voor de goede zaak? Neem je maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Het persoonlijk leiderschapstraject vond ik in het begin ongemakkelijk. Je hebt toch een soort muur om je heen die je moet laten vallen. Maar door diepgaande en soms ook wel emotionele sessies maak je daar snel stappen in. Dat helpt me ook in mijn ambitie: doorgroeien binnen het bedrijf waar ik werk. De rol in het groot oppakken op het hoofdkantoor in M√ľnchen. Het SLP heeft me daarin gesterkt die ambitie waar te kunnen maken.