Sports Leadership programme

Frank van Mil

Testimonial

Frank van Mil

Vanuit mijn rol als voorzitter van een amateur voetbalvereniging en mijn passie voor voetbal voelde ik de behoefte om mij in de professionele sportwereld te mengen. Het Sports Leadership Programme was daar de perfecte eerste stap voor. Het was mijn toegang tot de wereld waarin ik ambities heb en tegelijkertijd een gids die liet zien waar en bij wie ik moet zijn. Dat was een belangrijke reden om mee te doen aan het programma, en dat is na deelname ook volledig uitgekomen.

Het was mijn toegang tot de wereld waarin ik ambities heb en tegelijkertijd een gids die liet zien waar en bij wie ik moet zijn.

Frank van Mil - Zelfstandig ondernemer

Het SLP was voor mij een grote reis, waar ik niet alleen heel veel heb geleerd van de docenten, maar ook het belang van het sportnetwerk heb gezien. Ik heb een hechte band ontwikkeld met medestudenten, maar kom daarnaast ook met heel veel andere mensen uit de sportwereld in gesprek. Het SLP speelt daar een belangrijke rol in, bijvoorbeeld als ik vertel over mezelf en hoe ik hiertoe gekomen ben. Dat herkennen mensen. Ik kom met alumni in aanraking, die ervoor open staan dat ik langskom voor een gesprek.

De onderwerpen die tijdens de opleiding voorbijkomen zie ik nu in de praktijk toegepast worden en leer ik zelf toe te passen. In mijn amateurvoetbalvereniging spelen ook maatschappelijke waarden, commerciƫle waarden of zaken die met politiek te maken hebben een rol. Daar heb ik vanuit het SLP een hele mooie inkijk in gekregen.

Inmiddels ben ik zelf aan de slag gegaan met een ervaren coach die me begeleidt richting een managementfunctie in de professionele sportwereld. Om me nog verder te oriƫnteren en beter voor te bereiden. Want die eerste stap is gezet met SLP, maar nu begint het echte werk pas.