Sports Leadership programme

Jack van de Wal

Testimonial

Jack van de Wal

Voor mijn paper heb ik onderzoek gedaan in hoeverre sportspecifieke kennis en -vaardigheden noodzakelijk zijn om een goede sportmanager te worden. Die onderwerpkeuze is niet zomaar. Ik ben docent bij de HvA, bij de opleiding Sportkunde. Daar is het door een curriculumwijziging niet meer verplicht om een trainerslicentie op een bepaald niveau te halen. Ik was benieuwd of dat een verstandig besluit is geweest.

Ik keek altijd vanuit een redelijk eenzijdige visie naar mijn werkzaamheden, maar heb nu een veel bredere kijk vanuit verschillende disciplines. Daardoor benader ik mijn werk ook op een andere manier, en heb ik bijvoorbeeld meer begrip voor besluiten die worden genomen.

Jack van de Wal - Docent HvA

Daarover kan ik nu advies uitbrengen aan het MT van de opleiding. Het Sports Leadership Programme was dan ook een perfecte match met mijn eigen werk. En het helpt mij als ik naar de toekomst kijk. Ik ben docent tot op het bot, maar of ik tot mijn pensioen sportlessen kan geven is een tweede. Dit programma draagt bij aan de ervaring die ik heb opgedaan waarmee ik andere mensen kan ondersteunen. Een leidinggevende rol in de organisatie waar ik al werk ligt dan in de lijn der verwachting.

De modules uit dit programma dragen er echt aan bij om daar met wat meer zekerheid aan te beginnen. Niet meteen morgen, maar het past uitstekend in mijn ontwikkeling. En mijn inzicht over het totaalplaatje van de sportwereld is na het volgen van het SLP behoorlijk veranderd. Ik keek altijd vanuit een redelijk eenzijdige visie naar mijn werkzaamheden, maar heb nu een veel bredere kijk vanuit verschillende disciplines. Daardoor benader ik mijn werk op een andere manier, en heb ik bijvoorbeeld meer begrip voor besluiten die worden genomen.