Sports Leadership programme

John Weggeman

Testimonial

John Weggeman

Ik ben een zij-instromer in de sportwereld en heb er heel bewust voor gekozen om daar de rest van mijn carrière mijn tijd, energie, kennis en kunde in te stoppen. Het Sports Leadership Programme betekent daarbij meer dan ik had durven hopen.

Een leerzaam en intensief programma, met een enorm goede line-up van gastsprekers en docenten en een netwerk dat goud waard is.

John Weggeman - ZZP’er in project- en programmamanagement

Een goede introductie in de wereld van sport en bewegen. Een leerzaam en intensief programma, met een enorm goede line-up van gastsprekers en docenten en een netwerk dat goud waard is. Sprekers als Michael van Praag en Eric Gudde waren voor mij een eyeopener. Vroeger leerde ik vooral dat je tegen mensen in dit soort functies opkijkt, maar het bleken hele normale mensen, die zonder poeha konden vertellen wat ze voorbij hebben zien komen en hoe ze dat gevormd heeft.

Ik was een van de oudere deelnemers en ben zelf al een tijd bezig met wie ik ben, en wat ik meeneem als ik een situatie instap. In deze opleiding heb ik een mooie vervolgstap kunnen zetten in de dingen die ik van mezelf aan het ontdekken ben. Van je kwetsbaar op kunnen en mogen stellen tot het uitvinden van je kracht en zwakte.

Mijn ervaring in programmamanagement heb ik gebruikt om dieper te duiken in het sportakkoord, een landelijk uitgerold programma waarin gemeenten het doel hebben mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. In de gemeente Culemborg ben ik inmiddels in het kernteam sportakkoord gestapt. Daar kan ik meteen heel concreet gebruik maken van de kennis die ik in het SLP heb opgedaan.