Sports Leadership programme

Tommie van Alphen

Testimonial

Tommie van Alphen

Ik ben aan het Sports Leadership Programme begonnen omdat ik op een punt in mijn carrière sta waarbij ik mezelf de vraag heb gesteld welke kant ik op wil. Doorgroeien binnen de voetbalwereld in mijn individuele rol en bijvoorbeeld de stap maken naar een internationale topclub op het gebied van sponsorships, of meer de algemene kant op door een team aan te sturen in een management- of directierol, maar dan waarschijnlijk bij een club met een wat kleinere organisatie.

Ik ben anders gaan kijken naar hoe ik mensen aanstuur, heb veel meer begrip ontwikkeld en merk bij mezelf meer interesse waarom anderen bepaald gedrag vertonen in een team of organisatie.

Tommie van Alphen - Algemeen directeur bij FC Den Bosch

Met name het persoonlijk leiderschapstraject heeft me daar heel erg bij geholpen. Door te onderzoeken waar je gedrag vandaan komt, of wat voor houding je in een groep aanneemt en waarom, heeft mij veel bewustwording en nieuwe inzichten gegeven. Ik ben anders gaan kijken naar hoe ik mensen aanstuur, heb veel meer begrip ontwikkeld en merk bij mezelf meer interesse waarom anderen bepaald gedrag vertonen in een team of organisatie.

Het was een groot toeval dat ik tijdens het volgen van het programma in gesprek raakte over een nieuwe baan. Vanaf februari 2023 word ik de nieuwe algemeen directeur van voetbalclub FC Den Bosch. Een prachtige stap voor mezelf, en de timing om aan het SLP mee te doen kon niet beter.

Alle modules die aan bod kwamen, van governance en finance tot high performance sports, kan ik straks in de praktijk toepassen. En ik heb door het programma veel mensen kunnen spreken in vergelijkbare functies. Wat mij daarbij opviel is dat zij ook niet alles wisten. Maar zolang je basis in orde is en je hulp durft te vragen aan de juiste mensen, kun je heel ver komen. Dat heeft mij geholpen om te zeggen: ik ga het gewoon doen.