Nieuwe minor Immersive Environments bij CMD

22 Oct 2020 09:59

In februari 2021 start de nieuwe CMD-minor Immersive Environments. In dit vak gaan studenten op locatie op het NSDM-terrein zelf aan de slag met het ontwerpen en bouwen van interactieve installaties en projecties. Daarnaast vertellen inspirerende sprekers, zoals decorontwerpers en mediakunstenaars, in online bijeenkomsten over hun vakgebied. De minor daagt studenten uit om verder te denken dan interactie voor websites en mobiele apps en om de hele fysieke ruimte als basis voor interaction design te beschouwen.

Mirjam Vosmeer van het Lectoraat Civic Interaction Design is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Minor Immersive Environments van de opleiding CMD. Samen met docenten Jaap Evenhuis, Frank Kloos en Bart-Jan Steerenberg werkt zij aan dit vernieuwende onderwijsproject.

Decorontwerpers, mediakunstenaar en meer inspirerende voorbeelden

Een reeks van inspirerende gastsprekers, van decorontwerpers tot mediakunstenaars tot ‘geur-specialisten', vertellen in online bijeenkomsten aan minor-studenten over hun vakgebied. De studenten moeten daarnaast zelf onderzoeken hoe ze theoretische inzichten rond bijvoorbeeld environmental storytelling, embodiment en flow kunnen toepassen in hun werk.

Cabines voor installaties en projecties

Een dergelijke minor kan niet uitsluitend online gegeven worden. Daarom zijn er twee cabines gehuurd bij NDSM Treehouse , waar de studenten minstens anderhalve dag in de week in teams kunnen werken aan hun installaties en projecties.

Meer informatie

-Bekijk deze promo-video voor meer informatie over de minor
-Immersive Environments start in februari 2021. Voor gemotiveerde studenten zijn nog enkele plekken beschikbaar (mail naar j.w.evenhuis@hva.nl).