Amsterdam University of Applied Sciences

Urban Analytics

Het lectoraat Urban Analytics onderzoekt hoe partijen in de stad beter inzicht kunnen krijgen in hun data, door middel van data-analyse, algoritmes en business analytics. Het lectoraat staat onder leiding van lector Nanda Piersma, en is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (faculteit Techniek en faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie) en het Centrum Wiskunde & Informatica.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om data science op vele vlakken van de grootstedelijke uitdagingen toe te passen. Van gericht meten tot data-analyse, visualisatie en de ontwikkeling van applicaties. Het praktijkgericht data-onderzoek wordt gekoppeld aan fundamenteel onderzoek. De diverse projecten, van beeldherkenning van taxi’s, groen in de stad, voorspellen van volle afvalcontainers tot het helpen van sociale ondernemers bij het meten van impact zijn hier een illustratie van.
 
Urban Analytics is oprichter en ontwikkelaar van de data studio, een omgeving waarin onderzoekers en studenten kunnen samenwerken met bedrijven en overheden. Dit doet het door data, mensen en kennis uit de instituten actief bij elkaar te brengen in meet-ups, en door samen te werken in projecten op het gebied van big data.

13 September 2019

dr. N. Piersma (Nanda)

(bijzonder) Lector Urban Analytics

Tel: 0622449921
n.piersma@hva.nl
View profile