Amsterdam University of Applied Sciences

The Right to Build

Zelfbouw tussen droom en realiteit

Exhibition

Wereldwijd bouwen mensen hun eigen woning, soms als wens en soms uit noodzaak. The Right to Build is een snapshot van iconische, uiteenlopende vormen van zelfbouw die zich in de afgelopen tien jaar in Amsterdam en Almere hebben gemanifesteerd, gespiegeld aan internationale voorbeelden uit dezelfde periode. Het spanningsveld tussen eigen initiatief en regelgeving staat centraal in deze tentoonstelling.

Opening 

De tentoonstelling opent op vrijdag 28 juni om 17.00 uur bij Architectuurcentrum Amsterdam. Iedereen is van harte welkom! Onze vrienden van Brouwerij ’t IJ trakteren wederom op het zomerse biertje Biri, een uitermate frisse lager, gebrouwen met mais. Op = op.

Randprogramma 

Tijdens de tentoonstelling The Right to Build is er een uitgebreid randprogramma van lezingen, onderzoeksbijeenkomsten en discussieavonden, met o.a. Adri Duijvesteijn.

Credits 

Deze tentoonstelling is geproduceerd door Architectuurcentrum Amsterdam, gecureerd door Mark Minkjan en René Boer (Failed Architecture) en vormgegeven door Architecture Atelier Tomas Dirrix en Team Thursday.

De tentoonstelling is voortgekomen uit een initiatief van het Centre for Urban Studies (Universiteit van Amsterdam), Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van São Paulo.

Financiers en sponsors

De tentoonstelling is financieel mede mogelijk gemaakt door het Centre for Urban Studies, Hogeschool van Amsterdam, Architectuurcentrum Amsterdam, Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Materialen zijn gesponsord door Bouwmaat en Hermans.

22 June 2019