Sports Leadership programme

Bastiaan Plaizier

Testimonial

Ik ben in mijn werk bezig met de prestaties van sportstudenten en topsportatleten. Het Sports Leadership Programme heeft mij laten inzien hoe je binnen een sportorganisatie succesvol kunt zijn.

De combinatie die de opleiding biedt, heeft mij verrijkt. Als professional in de sport en als mens.

Bastiaan Plaizier - Docent, teamleider en onderwijsontwikkelaar ROC van Amsterdam.

Welke rol spelen de accommodaties, talentondersteuningen en het niveau van de coaches bij het behalen van successen, om maar een voorbeeld te noemen. Ik kan nu ook beter overzien welke krachten er spelen in organisaties en wie welke belangen heeft. Deze inhoudelijke stof – zoals ook de verdiepingen in financiën en strategie – is de eerste reden waarom ik blij ben dat ik voor SLP heb gekozen. De tweede is het leiderschapstraject. Daarin kom je tot de kern van jezelf. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Wat zijn je drijfveren en voorkeuren? Ik heb mijzelf beter leren kennen. Daardoor sta ik (nog) meer achter mijn ideeën en neem ik sneller beslissingen. Tijdens de opleiding werd vaak benadrukt hoe belangrijk persoonlijke relaties zijn. Dat leiderschap meer is dan rollen en taken. Vooral draait om op de juiste manier met iemand omgaan. Een vaardigheid die heel waardevol is en geregeld onderbelicht wordt. De combinatie die de opleiding biedt, heeft mij verrijkt. Als professional in de sport en als mens.

Titel paper

Wat kost een topsportcarriere?

Onderzoeksvraag

Welke investering is gedaan door de ouders van kinderen die binnen Topsport Amterdam, Team NL, centrum (CTO) programma vallen tussen 16 en 19 jaar oud.

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.