Sports Leadership programme

Dilano Meirmans

Testimonial

Dilano Meirmans

Ik heb altijd de drang gehad om vandaag iets anders te doen dan gisteren. Om elke dag te groeien en steeds een stapje verder te komen. Misschien zit dat ook wel in het DNA van een sporter.

De ervaringen die ik opdoe in dit programma wil ik gebruiken om een volgende stap te maken.

Dilano Meirmans - Partner manager KNLTB

Ik geloof erin dat dit programma uniek is en goed aansluit op die groeidrang. Aan de ene kant krijg je unieke gastcolleges en werk je met een groep onder tijdsdruk aan een case over een bepaald sportonderwerp en tegelijkertijd werk je aan persoonlijk leiderschap. Daarbij ga je met therapeuten aan de slag en analyseer je je verleden, kijk je naar obstakels die je nu ervaart en wat voor persoon en leider je wilt en kan worden. Dat komt soms dichtbij, maar ik geloof dat ik hierdoor beter kan reflecteren op mezelf en mijn omgeving en dat ik daardoor een beter mens en leider kan worden.’

De ervaringen die ik opdoe in dit programma wil ik gebruiken om een volgende stap te maken. Ik ben nu een specialist, maar ik ben benieuwd of ik ook inspirerend leiding kan geven. Bij het Sports Leadership Programme word je opgeleid om de ‘leider van morgen te worden’. Dat wil zeggen dat je bewust bent van de uitdagingen en problematiek in de maatschappij en de sport en daarop kunt inspringen en keuzes durft te maken.

Titel paper

Sociaal activisme in de sport en de gevolgen voor sportsponsors

Onderzoeksvraag

Op welke manier dient een sportsponsor om te gaan met sociaal-maatschappelijke thema's die leven in de sport?

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.