Sports Leadership programme

Eva van der Zanden-van Groningen

Testimonial

Eva van der Zanden - van Groningen

Als het Sports Leaderships Programme iets heeft gedaan, dan is het wel mijn passie voor sport nóg meer aanwakkeren. De interesse voor sport had ik al, maar ik was op zoek naar meer.

Ook realiseerde ik me dat er nog te weinig aandacht is voor sport op de politieke agenda. Sport en bewegen zou veel meer gebruikt moeten worden als preventief middel voor een gezonde samenleving.

Eva van der Zanden - van Groningen - Oprichter van Voetbalfit.nu en freelance eventmanager

Kijken wat ik nog meer uit mezelf kon halen en mezelf ontwikkelen in persoonlijk leiderschap. Dat is ruimschoots gelukt, op allerlei vlakken. Sport en bewegen zou veel meer gebruikt moeten worden als preventief middel voor een gezonde samenleving.

De gastdocenten, met een enorme staat van dienst, inspireerden. Het proces met de rest van de groep overigens ook. Alle deelnemers waren ontzettend open. Dat voelde heel vertrouwd, waardoor je er nog meer uit kunt halen. Met een aantal heb ik ook nu nog contact. Sparren, elkaar raadplegen voor advies, dat is heel waardevol.

Toen ik begon aan het Sports Leadership Programme begon werkte ik nog voor Right To Play, inmiddels ben ik voor mezelf begonnen. Als freelancer organiseer ik events en heb ik mooie opdrachtgevers. Ook ben ik zelf sportaanbieder, met mijn bedrijf Voetbalfit.nu organiseer ik workouts voor vrouwen door voetbal, fitness en bootcamp te combineren. In deze rollen heb ik persoonlijk leiderschap al kunnen toepassen en daar positieve feedback op gekregen. Het is leuk om dat ook van anderen te horen, dat geeft je zelfvertrouwen een boost. Ik vond mezelf al een professional in de sport, maar door dit programma heb ik nog zoveel stappen gemaakt. In jezelf investeren is het beste wat je kunt doen. Hier ga ik nog veel profijt van hebben.

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.