Sports Leadership programme

Martine Willemse

Testimonial

Martine Willemse

Ik heb drie jaar geleden de switch gemaakt van een grote multinational naar de sportwereld. Een keuze voor mijn passie, waar ik nog steeds helemaal achter sta. Niets mooier dan mensen in beweging brengen en via sport aan elkaar te verbinden.

The Sports Leadership Programme has already reinvigorated my career.

Martine Willemse - Marketing- en communicatieadviseur bij Rotterdam Sportsupport

Het is ook een keuze voor een gebied waarin ik niet ben opgeleid. Ik merkte dat ik hierdoor extra kennis kon gebruiken. Kennis over de organisatie van de sportwereld. Hoe liggen de lijntjes? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Hoe verhouden bonden en clubs zich? Een aantal vragen waar ik graag meer over wilde weten. Bij het Sports Leadership Programme wil ik deze antwoorden ophalen. Naast het ophalen van informatie, leerde ik ook kritischer naar de sportwereld en mijn eigen werk te kijken.

Doen we het goed? Wat kan er beter? De interactie met de groep maakte veel indruk op mij. Je maakt elkaar beter, stelt veel vragen en bent nieuwsgierig naar elkaar, waardoor je ook jezelf weer beter leert kennen. Ik ben er meer over na gaan denken waar mijn kracht ligt en ik mijn energie uithaal. Daaruit kwam naar voren dat ik meer focus en diepgang wilde in mijn werk. Dankzij dit inzicht en de mogelijkheden bij Rotterdam Sportsupport ga ik daardoor bij onze organisatie in het nieuwe jaar aan de slag als verenigingsconsulent toekomstbestendig verenigen. SLP heeft mijn loopbaan dus nu al een nieuwe impuls gegeven.

Titel paper

De coronacrisis als katalysator voor verandering – Een onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de (Rotterdamse) sportverenigingen.

Onderzoeksvraag

Is de coronapandemie aanjager van blijvende veranderingen bij Rotterdamse sportverengingen en wat zijn de kenmerken van sportverenigingen die belemmerend of bevorderend zijn bij deze veranderingen?

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.