Sports Leadership programme

Paul Schermers

Testimonial

Paul Schermers

Ik werk in een andere wereld dan de meeste andere SLP-deelnemers. Namelijk bij de Koninklijke Marechaussee, onderdeel van het Ministerie van Defensie.

Ik weet zeker dat ik in mijn werk bewuster met die morele dilemma’s zal omgaan. De afwegingen beter kan maken, omdat ik een organisatie beter kan lezen.

Paul Schermers - Fieldlab Manager - Koninklijke Marechaussee

Een omgeving waarbij je in eerste instantie niet denkt aan topsport. Maar overeenkomsten zijn er zeker en al helemaal voor mij als bewegingswetenschapper. Denk maar aan presteren onder druk. Of een voorbereiding op een belangrijk moment. En, met betrekking op de opleiding, bij allebei heb je te maken met een ecosysteem met verschillende belanghebbenden.

Ik vond de aandacht voor dat ‘politieke spel’ binnen dit ecosysteem een van de boeiendste onderdelen van het programma. Hoe krijg je draagvlak voor je idee? Wanneer bind je in? Wat zijn je breekpunten? Dan kom je bijna automatisch ook bij je persoonlijke voorkeuren en principes, die in het leiderschapsdeel een rol spelen. Ik weet zeker dat ik in mijn werk bewuster met die morele dilemma’s zal omgaan. De afwegingen beter kan maken, omdat ik een organisatie beter kan lezen. Als je vooraf in kan schatten hoe iedereen ongeveer in de wedstrijd staat en waar de gevoeligheden liggen, kun je sneller tot een breed gedragen resultaat komen en daarmee impact genereren.

Titel paper

Needs analysis binnen de Koninklijke Marechaussee

Onderzoeksvraag

In hoeverre kan de Koninklijke Marechausee de needs analysis methode toepassenbij het bepalen van het fysieke trainingsschema van militairen in opleiding?

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.