Sports Leadership programme

Peter-Paul Timp

Testimonial

Peter Paul Timp

Ik heb afgelopen november mijn afsluitende paper gepresenteerd. Dat gaat over het optimaal gebruik maken van sportaccommodaties. Een onderwerp dat voortkwam uit de opleiding, maar meer is dan beleid of een theorie. Ik ga deze paper nu namelijk een vervolg geven in de praktijk bij mijn werkgever, de gemeente Amsterdam. SLP heeft daarmee mijn carrière een bijzondere impuls gegeven.

Dankzij de colleges ben ik op een verdiepende manier over onze sportwereld gaan nadenken.

Peter-Paul Timp - Marketeer Sport bij Gemeente Amsterdam

Dankzij de colleges ben ik op een verdiepende manier over onze sportwereld gaan nadenken. Over de sociale impact die we kunnen maken. Luisteren we als overheid genoeg naar de behoeften van de bewoners van een wijk, als er plannen zijn voor een sportaccommodaties? Zijn we ermee bezig om inderdaad inclusief en duurzaam te zijn? Of kijken we toch te veel naar de bezettingsgraad en de omzet?

De veelzijdigheid van de opleiding, de groep en de boeiende sprekers en docenten hebben mij op een nieuwe manier en kritisch laten kijken naar mijn eigen wereld. En daarmee ook verrijkt. Tijdens de module Sports & Governance heb ik bijvoorbeeld mijn financiële kennis echt verbeterd. Met die nieuwe inzichten ga ik nu aan de slag, zodat we hopelijk nog meer mensen in onze samenleving langdurig kunnen laten genieten van sport.

Titel paper

Wat is optimaal gebruik van sportaccommodaties? – Een studie naar het optimale gebruik van – met publiek geld gefinancierde – breedesportaccommodaties.

Onderzoeksvraag

Welke manieren zijn er om te bepalen of een sportaccommodatie optimaal wordt gebruikt?

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.