Sports Leadership programme

Renate Roeleveld

Testimonial

‘Alweer 22 jaar loop ik mee in het golfwereldje. Zestien jaar voer ik mijn huidige functie uit op de golfbaan Sluispolder. Met veel plezier, dat zeg ik er meteen achteraan. Dan is het fijn om nieuwe inzichten te krijgen, die van buiten mijn directe werkveld komen.

At SLP I was invited to look at myself and my work from a different perspective. That helped me boost my skills.

Renate Roeleveld - General manager golfbaan Sluispolder

Ik geloof erin dat je beter wordt van andere werelden. En dat je daardoor ook op een andere manier naar jezelf en je eigen werk gaat kijken. Die frisse blik heb ik gevonden bij het Sports Leadership Programme. Een programma dat qua workload ook goed bij mij past. Niet elke week aan de bak met een studie, maar een paar periodes per jaar 160 kilometer per uur gaan. Hapklare brokken. Want ik moet het natuurlijk combineren met mijn werk.

Ik merk nu al dat de opleiding mij verrijkt. Dankzij de module Sports & Politics kon ik recent beter inspelen op een plan van onze gemeente. Simpelweg omdat ik meer wist van gebiedsontwikkeling. SLP heeft mij weer laten inzien waarom we doen, wat we doen. We willen als golfbaan mensen verbinden, via het middel sport. Het programma is voor mij een trigger om een plan op te pakken dat ik al langer in mijn hoofd had. Ik wil graag sporten als padel en wandelen integreren binnen onze club. Dat is leuk voor de business, maar nog belangrijker: het past bij de maatschappelijke functie die we als sportlocatie hebben. Afgelopen anderhalf jaar is meer dan duidelijk geworden dat bewegen goed is voor weerstand, lichaam en geest. Tijdens alle SLP-modules blijkt elke keer weer, dat we alleen door goed met alle stakeholders samen te werken, kunnen bereiken dat Nederland méér gaat bewegen.’

Titel paper

Golf & de waarden van sport

Onderzoeksvraag

In hoeverre hebben (ondernemende) golfaanbieders een visie over de maatschappelijke waarde van sport?

In oktober 2022 start de volgende lichting van het Sports Leadership Programme. Je leest hier meer over het programma.