Storm in Amsterdam

Inzicht in cultuurverandering tijdens een organisatietransformatie

Article

Samenvatting: Voor een succesvolle organisatietransformatie is een verandering van de organisatiecultuur noodzakelijk. Een ingrijpende verandering in de organisatieconfiguratie (structuur) dient gepaard te gaan met een verandering in de mindset van de medewerkers (cultuur) die hen in staat stelt de vereiste verandering te realiseren.

Dit uitgangspunt wordt in deze casestudy verder verkend. Daarbij is onderzocht hoe cultuurverandering vorm krijgt in relatie tot een transformatie. Inzicht in deze relatie is niet alleen voor onderzoekers interessant. Managers die van plan zijn een ingrijpende herstructurering door te voeren, moeten direct aandacht besteden aan de organisatiecultuur, zo toont dit onderzoek aan.

Referentie Smit, W. (2020). Storm in Amsterdam: Inzicht in cultuurverandering tijdens een organisatietransformatie. Management & Organisatie , 74(1), 26-50. https://www.tijdschriftmeno.nl/artikel/17061/Storm-in-Amsterdam-Inzicht-in-cultuurverandering-tijdens-een-organisatietransformatie
Gepubliceerd door  Centre for Applied Research Economics and Management 1 januari 2020

Publicatiedatum

jan 2020

Auteur(s)


Publicaties:

Research database