Verbeter de positie van de particuliere beleggers bij crowdfunding

Article

De risicobeoordeling bij crowdfunding schiet tekort. Dit kan vooral de particuliere belegger benadelen. Het wordt tijd dat er een bovenwettelijke gedragscode voor crowdfunding komt, schrijven Lex van Teeffelen, Frank Jan de Graaf en Fred Huibers.

De risicobeoordeling bij crowdfunding schiet tekort, schrijft het FD. Crowdfunding is geen kinderspel meer. In 2021 zal naar verwachting een half miljard euro wordt opgehaald. Merendeels voor financiering van het mkb, en daarbinnen in steeds grote mate voor vastgoedtransacties.

Toezichthouder AFM heeft drie ballen in de lucht te houden. Ten eerste moet de belegger afdoende worden beschermd. Dit vraagt heldere informatie, een duidelijke risico-analyse, rating en pricing. Ten tweede moet de ondernemer die financiering vraagt, worden beschermd tegen verkeerde producten en overkreditering. Ten derde moeten we financiƫle fraude en witwassen voorkomen.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/opinie/1379134/verbeter-de-positie-van-de-particuliere-beleggers-bij-crowdfunding

Referentie van Teeffelen, L., de Graaf, F. J., & Huibers, F. (2021). Verbeter de positie van de particuliere beleggers bij crowdfunding. Het Financieele Dagblad, 25-25. https://fd.nl/krant/2021/4/6
Gepubliceerd door  Centre for Applied Research Economics and Management 6 april 2021

Publicatiedatum

apr 2021

Auteur(s)

Lex van Teeffelen
Fred Huibers

Publicaties:

Research database