Resultaten eerste deelnemersonderzoek Van Schulden naar Kansen Aegon

rapportage over resultaten onder deelnemers aan projecten Van Schulden naar Kansen die ondersteund worden door Aegon in 2017

Report

Met het doel om financiƫle zelfredzaamheid in Nederland te bevorderen, steunt Aegon sinds 2016 verschillende lokale projecten op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening. De projecten richten zich op mensen met schulden of op mensen met een groot risico op schulden, die in armoede leven.

Aegon financiert deze projecten en biedt vrijwillige inzet van haar medewerkers. De projecten worden binnen de lokale infrastructuur gevonden, georganiseerd of versterkt. Dat gebeurt door of in samenwerking met lokale partners die de doelgroep goed kennen en begeleiden. Aegon sluit hiermee aan bij het actieprogramma van Schulden naar Kansen dat in 2015 door de Delta Lloyd Foundation is gelanceerd. Aegon richt zich op specifieke doelbieden in Groningen, Leeuwarden en Den Haag. Het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam voert een meerjarig onderzoek uit om te bepalen welke effecten de inspanningen in de doelgebieden hebben. Het doel van het deelnemersonderzoek is inzicht te krijgen in de ervaren meerwaarde van deelname aan de ondersteunde activiteit vanuit het perspectief van de deelnemer zelf. Daarnaast wordt inzicht verkregen in de mate waarin een deelnemer financieel zelfredzamer is geworden. In het rapport wordt ingegaan op de resultaten van de deelnemers aan projecten tot 31 december 2017.

Referentie Mak, J., Cankor, E., Lako, D., Schaap, R., Telli, S., & van Geuns, R. C. (2018). Resultaten eerste deelnemersonderzoek Van Schulden naar Kansen Aegon: rapportage over resultaten onder deelnemers aan projecten Van Schulden naar Kansen die ondersteund worden door Aegon in 2017. Hogeschool van Amsterdam, Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie.

Publicatiedatum

apr 2018

Auteur(s)

Elif Cankor
Danielle Lako
Rick Schaap
Roeland van Geuns
R. C. van Geuns

Publicaties:

Research database