Amsterdam School of International Business

Edubook Culture and Intercultural Communication

Other

MODELLEN In theorie wordt uitgegaan van het 4R-model van Fons Trompenaars en Charles Hampden-Turner, waarbij steeds een koppeling wordt gemaakt naar andere cultuurmodellen om de samenhang hiertussen weer te geven.

PRAKTIJKGERICHT

De focus van deze uitgave ligt op het aanleren van praktische oplossingen voor interculturele dilemma's in praktijksituaties. Naast het herkennen en respecteren van cultuurverschillen, is er veel aandacht voor het aanleren van denkprocessen om complexe en conflicterende culturele waardes met elkaar te verbinden.

MODERNE DIDACTIEK

Dit Edubook maakt optimaal gebruik van digitale didactiek. Het bevat veel interacties en een portfolio met reflectie gericht op opgebouwde ervaringen rond interculturele competentie ontwikkeling. Het leermiddel geeft toegang tot een aantal assessments om diepere bewustwording over de eigen culturele oriƫntatie te creƫren.

Reference Trompenaars, F., & Schreuders, R. (2021). Edubook Culture and Intercultural Communication. Digital or Visual Products, Edumundo. https://www.edumundo.com/edubook/culture-intercultural-communication

Publication date

Jan 2021

Author(s)

Fons Trompenaars
Riana Schreuders

Publications:

Research database