A. Gerver (André)

profileimage male
Telefoon:
06 18847300
Email:
a.gerver@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:

André Gerver is actief op het gebied van technologische innovatie en maatschappelijke vooruitgang. Hij vervult de rol van kwartiermaker voor het kernlectoraat Smart Industry en is tevens Programmaleider voor EDIH. Vanuit zijn specialisatie in machine learning en artificial intelligence streeft hij naar het ontdekken van de synergie tussen technologische innovatie, zakelijke groei en maatschappelijke impact.

Samen met Carola Hageman werkt André als kwartiermaker voor het kernlectoraat Smart Industry binnen het Kenniscentrum Techniek. Carola richt zich vooral op interne oriëntatie, terwijl André meer betrokken is bij externe oriëntatie.

Motivatie

De drijvende kracht achter André's inzet is de erkenning van de maatschappelijke urgentie om technologische innovatie te verbinden met economische en maatschappelijke uitdagingen. Hij is ervan overtuigd dat deze integratie niet alleen de organisatie verrijkt, maar ook een positieve invloed heeft op de bredere samenleving.

Werkte eerder aan..

André werkte ruim vijfentwintig jaar in het bedrijfsleven aan de alignement van business en ICT en tien jaar in het HBO als docent en onderzoeker. Hierdoor heeft hij diepgaand inzicht verworven in de behoeften van het bedrijfsleven en van studenten en heeft hij het vermogen om complexe concepten toegankelijk te maken. Hij werkte als docent-expert Technische Bedrijfskunde en Business IT & Management. Hij heeft als kwartiermaker aan de wieg gestaan van een lectoraat op het gebied van data science en machine learning, Data Driven Smart Society. André is ook verbonden geweest aan dit lectoraat als Associate Lector.

Ervaring

Met zijn solide basis in strategisch management, business intelligence en data science & machine learning en technische bedrijfskunde, begrijpt André zowel de complexiteit van strategische als operationele processen. Hij identificeert kansen voor technologische innovaties met zowel economische als maatschappelijke impact.

André werkt naast zijn aanstelling bij de HvA twee dagen per week voor Techport als programmaleider en expert Tiny Machine Learning, Smart Sensor Lab. Techport is een triple helix organisatie en een nationaal ecosysteem dat zich richt op het versterken van de innovatiekracht van de maak- en onderhoudsindustrie in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland met ruim 100 partners. André is verantwoordelijk voor het consortium en ecosysteem rondom Tiny ML en de kennisopbouw en -uitwisseling. Daarnaast zet André use cases op bij bedrijven. Centrale thema’s zijn energie- en CO2-reductie, smart maintenance en hinder & veiligheid. Deze use cases worden uitgevoerd door studenten en onderzoekers van aangesloten kennisinstellingen. Hierin is de Hogeschool van Amsterdam een van de belangrijkste partners.

Expertise

 • Doceren, onderzoeken en overbrengen van complexe concepten.
 • Presenteren met impact en overtuigingskracht.
 • Coördineren van innovatieve projecten.
 • Integreren van technologische innovaties in het onderwijs.
 • Bruggen slaan tussen technologie, maatschappij, en economie.
 • Expert alignement business, mens en techniek.
 • Specialist toegepaste Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning, Business Intelligence.
 • Expert Tiny Machine Learning / Edge AI.
 • Focus op het realiseren van waarde en waarden door toepassing van nieuwe technologieën.
 • Passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties.
 • Programmaleider European Digital Innovation Hub.
 • Kwartiermaker kernlectoraat Smart Industry.