Drs. E. Koster (Esther) MBA, MA

Telephone:
0621158913
Email:
e.koster@hva.nl
Work address:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postal address:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Room number:
12A12

Esther Koster (1967) is ontwerper en ontwikkelaar van onderwijs en werkt als projectcoach en studieadviseur bij de bacheloropleiding Bestuurskunde van de HvA. Ze is vakcoördinator van het projectonderwijs in jaar 4, dat als thema heeft “De Rechtvaardige Stad”. Het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation is opdrachtgever voor dit project.

Esther heeft een achtergrond als (bedrijfs)econome en begeleidingskundige. Eerder werkte zij als onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam en als change management consultant in de semi-publieke sector. Haar hart ligt bij het begeleiden en coachen van individuen en organisaties bij het realiseren van duurzame ontwikkeling. Ze is een echte community-builder. Alles draait voor haar om het creëren van bewustwording, eigenaarschap en samenwerking.

Ze participeert momenteel in het FMR innovatienetwerk “Samen leren in de stad”, dat onderdeel is van het Citylab programma van de HvA. Ook participeert ze in het Comenius Senior Fellow onderzoeksproject van Linda van Ooijen-Van der Linden, “Scaffolding students’ professional development”. Haar doel is om de toepassing van rijke leergemeenschappen (“citylabs”) in het onderwijs verder uit te dragen en beter te verankeren.