ir. K.P.H. Lange (Kasper)

Telephone:
0621156153
Email:
k.p.h.lange@hva.nl
Work address:
Postal address:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Room number:
B6.18
Go to Research database

Kasper Lange werkt als docent en onderzoeker voor het lectoraat Circulair Ontwerpen en Ondernemen binnen de Faculteit Techniek. Met een beurs van de HvA en NWO kon hij een promotieonderzoek bij de TU Delft opzetten rondom het ontwerpen van decentrale circulaire systemen. Onder andere de onderzoeksprojecten Re-StORe en Re-Organise zijn hier aan verbonden.

Kasper onderzoekt hoe combinaties van verwerkingstechnologieën, businessmodellen en beleidsinterventies kunnen zorgen voor hoogwaardige benutting van organische reststromen. Hij richt zich vooral op de ontwikkeling van digitale simulatiemodellen en serious games die stakeholders (bedrijven, burgers en overheden) helpen om tijdens het modelleren en simuleren oplossingen te ontwikkelen voor de circulaire stad.

Circulaire economie

Kasper Lange: “Het is overduidelijk dat we hard moeten werken aan een duurzamer economisch systeem, voor ons en onze kinderen. De ontwikkeling van duurzame technologieën gaat razendsnel en het is belangrijk dat we zorgen voor oplossingen die passen binnen de maatschappij. Oplossingen die rekening houden met de menselijke maat.”

In zijn onderzoek laat Kasper op systematische wijze zien hoe combinaties van technische en organisatorische oplossingen bijdragen aan een circulaire economie. Hij houdt hierbij rekening met gedrag, sociale structuren en beleidskaders.

Brede ervaring
Na afronding van de master Industrial Design Engineering aan de TU Delft werkte Kasper als Research & Development Engineer aan verscheidene technologieën in de machinebouw. In het bedrijfsleven was hij onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van diverse productietechnologieën en duurzame energiesystemen voor industriële voedselverwerkers in binnen- en buitenland. Vanaf 2012 werkte hij binnen het HvA onderzoeksprogramma CleanTech aan het prijswinnende RAAK-mkb project ‘Sustainable Systems for Food’, gericht op het duurzame koelhuis van de toekomst en vertical farming.

Expertises

  • Ontwerpen voor de Circulaire Economie
  • Systeemdenken
  • Onderzoeksvaardigheden voor Engineer
  • Participerend simuleren en Serious Gaming
  • Presenteren
Go to Research database
Go to Research database