Hogeschool van Amsterdam

Entrepreneurship

Marije Poel

Programma manager Smart City Academy

Ik ben de programma manager van de Smart City Academy, een lab binnen het programma ondernemerschap. De academy verenigt onderzoekers en docenten vanuit de hele Hogeschool op het gebied van Smart Cities. We doen onderzoek, organiseren evenementen en masterclasses en ontwikkelen tools voor en over smart cities. Ons doel is om smart city projecten te evalueren en op die manier ecoystemen en smart city-professionals te ondersteunen met state-of-the-art kennis.

Werkzaamheden binnen het programma Entrepreneurship

  • Bouwen aan een netwerk van smart city onderzoekers en docenten
  • Ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van toepasbare kennis en tools
  • Organiseren van events en masterclasses
  • Liason voor Amsterdam Smart City
  • Zoeken naar samenwerkingspartners voor de Academy

Mijn ondernemerschapsmotivatie

Ondernemerschap is een van de kern elementen voor de ontwikkeling van een echte Smart City en haar inwoners. Mijn interesse ligt hem in hoe we van elkaar kunnen leren over en smart city projecten. Er is heel veel kennis beschikbaar maar tegelijkertijd zijn er ook heel veel mensen die gewoon nieuwe dingen proberen en op die manier innoveren. Het is mijn ambitie om deze ondernemers en startups te helpen om nog betere en efficientere smart city-diensten te kunnen ontwikkelen.

De onderneming die voor mij symbool staat voor ondernemerschap op de HvA

In mijn geval geen startup maar een netwerk organisatie, namelijk Amsterdam Smart City. Dit publiek-private partnership van bedrijven, kennisinstellingen en de overheid werk samen aan smartcities. Ze verbinden smart city innovators met elkaar om samen innovatieve projecten op te zetten en op die manier Amsterdam van oplossingen te voorzien.

Published by  Entrepreneurship 15 May 2018