Centre for Applied Research of the Faculty on Digital Media & Creative Industries

  M.N. Groen (Maarten)

Teacher Researcher
Email:
m.n.groen@hva.nl
Work address:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postal address:
Postbus 40,1000 AA Amsterdam
Room number:
04A11
Go to Research database

Maarten Groen MSc is docent/onderzoeker bij het lectoraat Visual Methodologies en Urban Analytics van Kenniscentrum Create-IT en doet onderzoek naar het verzamelen en analyseren van data uit de stad.

Onderzoek

Maarten doet onderzoek naar het verzamelen en analyseren van data uit de stad vanuit verschillende perspectieven. Zo werkt hij aan tools en methodes om samen met bijvoorbeeld bewoners data te verzamelen en te duiden. Daarnaast werkt hij ook aan data analyse projecten waarin met behulp van machine learning grote hoeveelheden data vanuit de stad worden geanalyseerd.

Motivatie

Projecten die gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen vindt Maarten het leukst om te doen. Hij verdiept zich graag in nieuwe onderwerpen en de toepassing daarvan in de praktijk, met daarbij altijd een kritische blik op de impact op de maatschappij.

Huidige projecten

Maarten werkt op dit moment aan verschillende onderzoeksprojecten zoals STEC (over tools voor citizen empowerment), CAMERA( over het in kaart brengen van de voedselomgeving van jongeren in Nieuw-West) en Taxitellingen (het met algoritmes analyseren van data uit de stad om privacy by design tellingen te kunnen doen, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam).

Huidige onderwijsactiviteiten

Maarten werkt als docent bij HBO-ICT. Bij de HBO-ICT opleiding coördineert hij een project waarin studenten in 20 weken een webapplicatie maken voor een opdrachtgever uit het werkveld of voor een van lectoraten op de HvA.

Opleiding

Maarten is in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in Information Studies met een specialisatie in Human Centered Multimedia.

Meer weten? Neem gerust contact op via m.n.groen@hva.nl

Go to Research database
Go to Research database