Centre for Applied Research of the Faculty of Digital Media & Creative Industries

  M.T. Streppel (Martinet)

Lecturer / Researcher
Email:
m.t.streppel@hva.nl
Work address:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postal address:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Room number:
B1.28
Not present on:
Monday, Wednesday

Go to Research database

Martinette Streppel is voedingskundig epidemioloog en docent Onderzoek bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HvA. Zij promoveerde in Wageningen (2009) op de effecten van roken, alcoholgebruik, en de inname van vetzuren en voedingsvezel op sterfte aan hart- en vaatziekten en levensverwachting. Hierbij maakte zij onderscheid tussen recente en langdurige blootstelling aan deze factoren.

Binnen het lectoraat Voeding en Beweging werkt Martinette vooral in de onderzoekslijn ‘Kinderen’. Martinette is projectleider van het RAAK-publiek project PRESCHOOL@HEALTHYWEIGHT en het hierop aansluitende KIEM-project Oudercontact Gezonde Leefstijl in de Kinderopvang. Daarnaast is zij betrokken bij de projecten PROSYST en DIEET en ondersteunt zij collega’s bij de verwerking van onderzoeksgegevens en statistische analyses.

Martinette rondde in 2001 de opleiding Voeding en Diëtetiek af aan de Hanzehogeschool Groningen. Aansluitend studeerde zij Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit (afgerond in 2003).

Go to Research database
Go to Research database