dr. J.F. Alvarado Valenzuela (JuanFra)

Researcher in Business Failure & Recovery
Onderzoeker HvA - JuanFra Alvarado Valenzuela
Telephone:
0621155750
Email:
j.f.alvarado.valenzuela@hva.nl
Work address:
, Fraijlemaborg, Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam
Postal address:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Room number:
3.058
Social media:
Go to Research database

JuanFra Alvarado Valenzuela is socioloog, een onderzoeker bij het hogeschoolbrede lectoraat Ondernemerschap én wetenschappelijk directeur bij het HvA Venture Centre. Als onderzoeker is Alvarado gespecialiseerd op het gebied van ondernemend falen en herstel. Binnen deze expertise is het project Fenix ontstaan. Fenix creëert de grootste database met ondernemersverhalen over mislukking en herstel én integreert het onderwerp veerkracht in educatieve programma's. Ook worden de bevindingen omgezet in tools en rapportages voor gemeenten en organisaties die ondernemers in moeilijke tijden helpen. Daarnaast werkt JuanFra, samen met Saskia Stoker aan publicaties over migranten in ondernemerschap en geeft hij workshops aan opleiders over diversiteit en inclusie in ondernemerschap. Naast onderzoeksactiviteiten is Dr. Alvarado Valenzuela betrokken bij de verspreiding van academische kennis onder beleidsmakers via projecten met de gemeente Amsterdam, het Metropolis Project en het IMISCOE Network.

Voor zijn promotieonderzoek was hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Italiaanse consortium van de universiteiten van Milan en Brescia. Zijn onderzoek ging over ondernemerschap en innovatie van migrantondernemers in Nederland en Italië. Hij heeft een mixed-methods analyse toegepast om de ondernemerschapscapaciteiten en netwerken van ondernemers met een migratie achtergrond te beschrijven.

JuanFra heeft veel internationale ervaring in diverse organisaties. Hij heeft bij ngo’s, consultancybureaus en overheidsinstellingen gewerkt. Als socioloog ligt zijn interesse in ondernemerschap, sociale projecten, migratietrends en interculturele verbindingen.

Go to Research database
Go to Research database