Amsterdam University of Applied Sciences

Mr  M.H. ten Berge (Matthijs)

Telephone:
0626044150
Email:
m.ten.berge@hva.nl
Work address:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postal address:
Postbus 40,1000 AA Amsterdam

Matthijs ten Berge is directeur van het Amsterdam Creative Industries Network.

Binnen het Centre of Expertise bundelen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland onderzoek en onderwijsprojecten gericht op de creatieve industrie in de Amsterdamse metropoolregio. Dankzij deze samenwerking, die het hele spectrum in de creatieve industrie en ICT beslaat, kunnen bestaande expertises elkaar aanvullen en worden nieuwe verbindingen en cross-overs gemaakt.

Met steun van de VandenEnde Foundation volgde Ten Berge het EU trainingsprogramma European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE). Aansluitend produceerde hij diverse films waaronder Het Zusje (genomineerd voor de Gouden Palm voor beste korte film, Cannes Film Festival 2007), de speelfilm Allerzielen (selectie Toronto International Film Festival 2005) en Donkeygirl, (winnaar Gouden Cinekid Kinderkast 2007). Daarnaast was hij als uitgever medeverantwoordelijk voor de uitgave van muziek voor de hitserie Adam en E.v.a. en de speelfilm Vliegenierster van Kazbek.

Ten Berge was de drijvende kracht achter Urban Alliance, een samenwerkingsverband op het gebied van de integratie van media in architectuur, in 2007 door Synthens uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming van Noord-Holland. Als ontwikkelaar en producent was hij met zijn onderneming illuminate tevens verantwoordelijk voor de Moodwall, winnaar van de Dutch Design Award voor beste product in de openbare ruimte 2009.

Sinds 2011 is Ten Berge betrokken bij het Domein Media, Creatie en Informatie van de Hogeschool van Amsterdam als onderzoeker binnen het RAAK-project SpaceSee naar de werking van schermen in de publieke ruimte. Daarnaast werkte hij binnen MediaLAB Amsterdam met multidisciplinaire hbo- en wo-studententeams aan projecten voor onder meer ProRail en Amsterdam Fashion Institute.

Als mede-initiator en voorzitter is Matthijs verantwoordelijk voor Amsterdam Film Week en Amsterdam Series Weekend. Twee nieuwe film- en televisiefestivals in Amsterdam, tot stand gekomen zonder subsidie en in nauwe samenwerking met Founding Partner UPC en media partner NRC.

Ten Berge studeerde Planologie aan de Universiteit van Amsterdam.