R.T. Burruss (Ryan)

Telephone:
0639226574
Email:
r.t.burruss@hva.nl
Work address:
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
Postal address:
Postbus 505,1000 AM Amsterdam
Go to Research database

Ryan Burruss werkt als Data Steward voor de HvA en verdeelt zijn inzet over de faculteiten Techniek (FT) en Onderwijs en Opvoeding (FOO). Als Data Steward adviseert hij over en beoordeelt hij het Data Management Plan (DMP). Hierin staat hoe de data in onderzoek veilig en betrouwbaar opgeslagen, verwerkt en gearchiveerd worden. Daarnaast beheert Ryan PURE voor FOO en werkt hij aan projecten bij ICT FOO.

Motivatie

Ryan is een voormalig carrièremusicus die net is afgestudeerd aan de opleiding Econometrie & Data Science (VU Amsterdam). Zijn belangrijkste motivatie is om de wereld iets beter te maken. Dit doet hij door muziek te maken en muziekstudenten te onderwijzen, maar ook door in zijn huidige rol als Data Steward onderzoek te faciliteren dat de maatschappij vooruit helpt. Ryan voelt zich thuis in een academische omgeving en gelooft in de waarde van onderwijs, technologische innovatie en onderzoek.

Werkte eerder aan..

Na een master in Muziek Compositie studeerde Ryan met componist Louis Andriessen bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarna keerde hij terug naar zijn geboorteland (de Verenigde Staten) om een muziekcarrière na te streven. Deze periode omvatte niet alleen lesgeven, maar ook toeren met een rockband, componeren, en allerlei muziek maken. Na 12 jaar keerde Ryan terug naar Nederland om een studie in Econometrie aan de VU te volgen.

Ervaring en expertise

  • Data management
  • Data analyseren en optimalisatie
  • Programmeren in Python en R
Go to Research database