N. Fawzi (Nihal)

Telephone:
0628957803
Email:
n.fawzi@hva.nl
Work address:
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
Postal address:
Postbus 505,1000 AM Amsterdam
Room number:
07A09

Nihal Fawzi is promovenda bij het lectoraat Didactiek van de B├Ętavakken binnen het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is zij docent-onderzoeker bij het cluster Exact- en Beroepsonderwijs van Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam.

Nihal heeft een gevarieerde loopbaan en daarbij veel ervaring opgebouwd, zowel binnen als buiten het onderwijs. Tot voorkort werkte zij als docent biologie op het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht en was zij de sectievoorzitter van de vakgroep biologie op deze school. Nihal was ook docent aardrijkskunde en NLT, en heeft ervaring met tweetalig onderwijs en het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen.

Het promotieonderzoek van Nihal is onderdeel van het interdisciplinaire BioClock consortium dat onderzoek doet naar de werking van de biologische klok. Nihal onderzoekt hoe met innovatieve didactiek, zoals conceptueel modeleren, effectief onderwijs kan worden ontwikkeld over het mechanisme dat ten grondslag aan de werking van de biologisch klok.