E.A. de Graaf (Erik)

Telephone:
0620597516
Email:
e.de.graaf@hva.nl
Work address:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postal address:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Room number:
B3.28
Go to Research database

Erik de Graaf werkt als docent/onderzoeker voor de bachelor-opleiding Built Environment binnen het onderzoeksprogramma Urban Technology. Hij is gespecialiseerd in stedenbouw en brengt in het afstudeeratelier De Gemengde Metropool onderzoek en onderwijs samen. Erik doet daarnaast ook een PhD-onderzoek naar Dynamics in Daily Urban Systems bij de Amsterdam School of Real/UvA.

Hij is zeer geïnteresseerd in het verband tussen sociale en economische prestaties van steden en de gebouwde omgeving op lokaal en regionaal schaalniveau. Zijn motivatie ligt daarbij aan de kant van de ‘verliezers’. Wat kun je als stedenbouwkundige doen om het leven van mensen in die plaatsen positief te beïnvloeden?

Vernieuwingswijken

Erik is van oorsprong landschapsarchitect. Hij is partner geweest bij een ontwerpbureau en heeft beleid ontwikkeld voor gemeentelijke openbare ruimten, waaronder vernieuwingswijken. Als docent was hij 10 jaar verbonden aan een vastgoedopleiding. Sinds 2014 werkt hij voor het HvA- onderzoeksprogramma Urban Technology.

Ervaring en expertise

  • Adviseur bij ruimtelijk-economische vraagstukken
  • Specialist in Daily Urban Systems
  • Pionier in vernieuwende onderwijsmethoden
  • Enthousiasmerend spreker
  • Vertaalt abstracte onderwerpen naar hbo-niveau
Go to Research database
Go to Research database