Amsterdam University of Applied Sciences

Ms  M. van Iersel (Margriet) MSc

Doctoral Candidate | Lecturer in Nursing
Email:
m.van.iersel@hva.nl
Work address:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postal address:
Postbus 2125,1000 CC Amsterdam
Room number:
C.209
Go to Research database

Margriet van Iersel werkt als onderzoeker binnen het onderzoeksprogramma Complex Care. Zij onderzoekt of en hoe een vernieuwd curriculum aan de opleiding verpleegkunde invloed heeft op de beeldvorming van studenten over wijkverpleegkunde, en of zij na het doorlopen van dit onderwijs andere keuzen maken bij de zorgverlening aan cliënten thuis.

Naast onderzoeker is Margriet werkzaam als docent bij de opleiding Verpleegkunde waar zij voorzitter van de Curriculumcommissie is en diverse projecten die te maken hebben met onderwijsontwikkeling coördineert. Zij begeleidt duaalstudenten die in de GGZ werkzaam zijn, doet daarnaast stagebegeleiding en examineert bij het afstuderen.

Margriet heeft de opleiding Verpleegkunde afgerond aan het psychiatrisch ziekenhuis Coudewater in Rosmalen en hogeschool InHolland in Amsterdam. Daarnaast heeft zij de opleiding voor eerstegraadsdocent hogere gezondheidszorgopleidingen (HGZO) aan de VU gevolgd en onderwijskunde gestudeerd aan de Open Universiteit in Heerlen.

Margriet werkt vanaf 2016 aan haar promotietraject en hoopt in 2020 te promoveren. Haar promotoren zijn Prof. dr. Wilma Scholte op Reimer (UvA) en Prof. dr. Paul A. Kirschner (Open Universiteit). Copromotoren zijn dr. Corine Latour (lector/opleidingsmanager verpleegkunde) en Prof. dr. Rien de Vos (Centre of Evidence Based Education, AMC).

Go to Research database
Go to Research database