Dr. ir. E.J. van Nieuwenhuijzen (Elke)

Telephone:
0628816289
Email:
e.j.van.nieuwenhuijzen@hva.nl
Work address:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postal address:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Go to Research database

Werkt aan..

Sinds 2022 werkt Elke van Nieuwenhuijzen als onderzoeker van de groep Circulair Bouwen aan het uitdagende project Hergebruikt Isolatieglas. Een onderwerp waar vroeger geen interesse in was, maar nu echt stappen in gezet kunnen worden. Daarnaast doet de groep Circulair Bouwen onderzoek naar biobased bouwmaterialen en kan Elke hier op langere termijn een bijdrage aan leveren.

Motivatie

Het verduurzamen van de samenleving, dat is hard nodig. Ook in de bouw. De vraag is niet of er een tekort aan bouwmaterialen komt en een teveel aan CO2-uitstoot ontstaat, maar wanneer. En wanneer dit zorgt voor een maatschappelijke onbalans. Als we nu hard werken aan duurzame oplossingen voor de productie en toepassing van bouwmaterialen, dan kunnen we de onbalans hopelijk beperken.

Werkte eerder aan..

Voor haar komst bij de HvA heeft Elke jarenlang onderzoek gedaan. Eerst bij TNO en aansluitend als promovendus aan de TU Eindhoven en het Westerdijk Instituut. In 2018 heeft ze haar doctorstitel behaald voor het onderzoek naar schimmels als biofinish op hout en gewerkt bij de start-up Xhylo Biofinish. In aanvulling op haar onderzoekservaring heeft Elke bij Dura Vermeer een aantal jaar als projectmanager voorbereiding gewerkt in de renovatiemarkt.

Ervaring en expertise

Kernkwaliteiten: analytisch, teamplayer, toegepast onderzoek
Expertise: productontwikkeling bouwmaterialen, specialist dubbelglas, expert biofinish

Go to Research database
Go to Research database