M.L. Portielje (Mathieu)

Teacher/researcher
Email:
m.l.portielje@hva.nl
Work address:
Leeuwenburg, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam
, Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postal address:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Room number:
7A02
Go to Research database

Mathieu Portielje MSc. is Socioloog en heeft in 2016 zijn Master Comparative Organisation and Labour Studies aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Sinds 2016 werkt hij voor de Hogeschool van Amsterdam. Als Docent/Onderzoeker is Mathieu verbonden aan de opleiding HRM en het lectoraat HRM.

Bij de opleiding HRM geeft Mathieu onderzoekslessen in jaar 1, 2, 3 en is hij actief als afstudeerbegeleider in jaar 4. Als onderzoeker is Mathieu vooral geïnteresseerd in veranderende arbeidsverhoudingen binnen en buiten de organisatie. Bij het lectoraat HRM doet Mathieu onderzoek binnen het Amsterdamse Experiment met de Bijstand.

De vraag die daarbij centraal staat is onder welke voorwaarden burgers met een bijstandsuitkering optimaal mee kunnen doen aan de samenleving. Daarnaast is Mathieu geïnteresseerd in de professionalisering van beroepsgroepen (klantmanagers en docenten) en heeft hij meegewerkt aan professionaliseringstrajecten van docententeams bij verschillende onderwijsinstellingen en klantmanagers bij de gemeente.

Go to Research database
Go to Research database