C.J.E. Rustema (Carin)

Program developer
Telephone:
0640216322
Email:
c.j.e.rustema@hva.nl
Work address:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postal address:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Not present on:
Monday, Friday

Social media:
Personal website:
CoE Rechtvaardige Stad

Ik ben programma ontwikkelaar bij het Centre of Expertise Rechtvaardige Stad (CoERS) en richt mij in mijn werk op het aanjagen van nieuwe projecten en ontwikkelen van onderzoeks- en onderwijstrajecten.

Ook ben ik part-time verbonden aan ArtEZ University of the Arts (Hogeschool voor de Kunsten), lid kenniskring Lectoraat Music Therapy and Artistic Interventions. Vanuit deze rol geef ik les bij de Masteropleidingen van ArtEZ, waaronder de International Master Arts Education en begeleid ik alumni/kunstenaars met het vinden van hun weg naar de onderzoekspraktijk in binnen- en buitenland.

Naast mijn eerdere werk binnen het HBO (Directie bij ArtEZ, Hoofd Master Bestemmingsmanagement, BUas) heb ik meer dan 20 jaar met veel voldoening in Azië (India) gewerkt en gewoond. Hier werkte ik in mijn eigen adviespraktijk voor opdrachtgevers uit de private en publieke sector, waaronder een aantal jaar voor de Canadese overheid (provincie British Columbia, Ministry of Innovation) als Business Incubator. Ik leerde in de dagelijkse werkpraktijk wat het betekent om in een cultureel uiterst diverse en niet Westerse context te werken. Deze ervaringskennis leidde tot een diepe betrokkenheid bij thema’s als systematische uitsluiting, (on)rechtvaardigheid en menselijke mobiliteit - waaronder migratie. In het hoger onderwijs heb ik de plek gevonden om hier handen en voeten aan te geven.

Mijn persoonlijke motto: “there are no strangers in the world, only people we haven’t met (M. Proust)”

Ik studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (MSc.), 1 jaar voorlichtingskunde (Wageningen University) en deed mijn Master in Business Administration (New Venture Development) aan de Universiteit van Groningen.

In de culturele sector bekleed ik een aantal bestuursfunties: Stichting TILT (Experimental Performance & Visual Art), Stichting Doubleyoutee (supporting international arts education and cultural programming). Ik werk als vrijwilliger bij Stichting Regenboog, waar ik nieuwkomers begeleid bij het ontwikkelen van hun creatieve ondernemerschap kwaliteiten.