ing. R.H.G. van Schie (Robin)

Email:
r.h.g.van.schie@hva.nl
Work address:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postal address:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Room number:
05E01
Go to Research database

Robin van Schie is sinds september 2023 actief binnen Urban Analytics. Daar is hij betrokken bij projecten over stedelijke vraagstukken met een positieve impact op de samenleving, zoals duurzaamheid, de verdeling van het elektriciteitsnet en het verminderen van emissies. Hij past zijn kennis op het gebied van data analytics en de daaraan verbonden technieken en methoden toe om praktische vraagstukken binnen stedelijke gebieden aan te pakken.

Het belang van analytics groeit in alle sectoren, vooral vanwege de toenemende hoeveelheid beschikbare data. Robin beschikt over de vaardigheden om waardevolle inzichten uit deze databronnen te halen. Hij is zich bewust van de uitdagingen, zoals onzuiverheden, gebrekkige datakwaliteit en inbreuk op privacy.

Robin heeft zijn opleiding Toegepaste Wiskunde cum laude afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam, waarbij zijn afstudeeronderzoek bestond uit het toepassen van zijn analytische kennis op de personeelsplanning bij NS. Momenteel studeert hij aan de Erasmus Universiteit, waar hij de master Analytics and Operations Research in Logistics volgt. Naast zijn studie werkt hij één dag per week als junior onderzoeker Data Analytics aan de Hogeschool van Amsterdam.

Go to Research database