S.D. van Zal (Stefanie)

Email:
s.d.van.zal@hva.nl
Work address:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postal address:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Room number:
MLH 05
Go to Research database

Stefanie van Zal werkt als onderzoeker voor het lectoraat Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) van Rick Kwekkeboom. Hiervoor heeft ze Social Policy (sociologie) gestudeerd aan de Graduate School of Social Sciences (uva). Na enige tijd als trajectbegeleider te hebben gewerkt in de psychiatrie en verslavingszorg heeft ze de overstap gemaakt naar onderzoek. Momenteel is ze verantwoordelijk voor verschillende onderzoeken rondom het thema sociale inclusie van mensen met verschillende soorten beperkingen.

Afgeronde onderzoeken

  • Theoretische verkenning ‘inclusie door kunst’ over het ontwikkelen van kunstzinnig talent middels toegankelijke kunsteducatie aan mensen met beperkingen en het werken aan waardering van het kunstzinnig talent van deze doelgroepen.
  • Ik zie ik zie wat ik niet zag: Een onderzoek naar verbetering in de omgang met klanten met een niet zichtbare beperking middels een e-learning bij de diensten van Gemeente Amsterdam.
  • Theoretische verkenning 'Een toegankelijke wereld voor mensen met verschillende beperkingen'. Uitgegeven door ZonMw in een essaybundel van jonge disability studies wetenschappers.
  • Longitudinaal onderzoek 'Welzijn designed for all' voor de gemeente Amsterdam. Dit onderzoek gaat over het verbeteren van de toegankelijkheid van algemene welzijnsinstellingen voor mensen met verschillende beperkingen

Lopende onderzoeken

  • Buurtgerichte interventies voor inclusie van mensen met beperkingen (gefinancierd door Raak publiek).
  • (H)erkenning van talent: werkzame elementen van interventies gericht op het ontwikkelen en overbrengen van kunstzinnig talent van mensen met beperkingen. Nog in zoektocht naar financiering.
Go to Research database
Go to Research database