Hogeschool van Amsterdam

Ms  M.P. Ates (Pinar)

Telephone:
0614901072
Email:
m.p.ates@hva.nl
Work address:
Leeuwenburg, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam
Postal address:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam

Pinar Ates is kwartiermaker van de Robot Studio. Als kwartiermaker regisseert zij het proces van studio-ontwikkeling en -professionalisering. Ze werkt hierbij nauw samen met de Digital Production Research Group (DPRG) en verschillende betrokken opleidingen, lectoraten en onderzoeksgroepen. Ook maakt ze deel uit van de studio development groep waarin de kwartiermakers van alle studio’s participeren. Daarnaast werkt zij binnen Urban Technology mee aan het schrijven van projectvoorstellen zoals de EU Green Deal aanvraag van de Gemeente Amsterdam.

De DPRG is verbonden met het Centre of Expertise Urban Technology en werkt binnen de Robot Studio van de HvA. De DPRG onderzoekt de impact van digitale ontwerp- en productietechnologieën (industrie 4.0) om urgente maatschappelijke uitdagingen aan te kunnen pakken. Dit wordt gedaan door onderzoek te integreren in onderwijs en praktijk, in lijn met 3 profileringsthema's van de Faculteit Techniek: Smart Industry, Circular Transition en Building Future Cities.

Ervaring in energie transitie en samenwerking

Pinar heeft brede kennis en ervaring opgedaan bij haar werk in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Opgeleid als Bedrijfskundige met een Master Supply Chain Management, heeft zij altijd interesse gehad in productieprocessen en -systemen en in de ‘achterkant’ van de industrie. In verschillende functies bij energiebedrijven Nuon en Vattenfall heeft zij gewerkt op het snijvlak van techniek en maatschappij. In haar projecten komen maatschappelijke, technische en commerciële uitdagingen samen, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van biomassa als energiebron, de mogelijkheid CO2 af te vangen en op te slaan en het stakeholder management bij de ontwikkeling van een innovatieve nieuwe centrale.

Zij heeft veel ervaring opgedaan in het creëren van nieuwe samenwerkingen en diensten in een innovatieve omgeving. Zij zoekt daarbij altijd naar creatieve duurzame oplossingen, gericht op de lange termijn en met een innovatief karakter. Deze kennis en ervaring zet zij nu in binnen de faculteit Techniek, gericht op vraagstukken die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.