Centre of Expertise Urban Vitality

  F. Paulus (Frederique)

Professor Critical Care

Frederique Paulus is hoogleraar 'Kwaliteit van Intensive Care zorg, in het bijzonder voor de invasief beademde patiënt'. Ze werkt als verpleegkundige en senior onderzoeker op de Intensive Care Volwassenen van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Zij is opgeleid als klinisch epidemioloog aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2012 aan diezelfde universiteit op het onderwerp Manual Hyperinflation preclinical and clinical studies.

Sinds maart 2019 is Frederique Paulus als bijzonder lector Critical Care verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het bijzonder lectoraat Critical Care focust op de verpleegkundige aspecten van zorg en wetenschappelijk onderzoek op intensivecareafdelingen, in het bijzonder bij kunstmatig beademde patiënten. Frederique Paulus heeft als onderzoeker en projectleider grote multicenter studies opgezet en succesvol afgerond.

Frederique Paulus is lid van het interprofessionele team van principal en senior onderzoekers van de Intensive Care van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Tevens werkt Frederique als adviseur en docent bij de HvA-master Critical Care. Daarnaast is ze lid van de implementatie netwerkgroep Amsterdam UMC, locatie AMC. Deze netwerkgroep adviseert onderzoekers over implementatievraagstukken bij onderzoeksprojecten. Op internationaal niveau werkt Frederique nauw samen met verpleegkundig onderzoekers van het King’s College London en de Queens University Belfast op het gebied van beademing en luchtwegzorg onderzoek.

Frederique heeft een actieve rol in nationale en internationale netwerken op het gebied van Critical Care. Internationaal als voorzitter van de wetenschapscommissie van de European federation of Critical Care Nurses association (European Federation of Critical Care Nurses association en nationaal als bestuurslid van de Vereniging voor Intensive Care Verpleekundigen.

Publicaties: Pubmed