Urban Vitality

Ms  H.A. van der Meer (Hedwig) MSc

Doctoral Candidate | Lecturer in Physiotherapy
Email:
h.a.van.der.meer@hva.nl
Work address:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postal address:
Postbus 2120,1000 CC Amsterdam
Room number:
C1.47
Go to Research database

Hedwig van der Meer is werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Zorg en Maat. Zij doet onderzoek binnen het project ‘Kopzorgen: Hoofdpijn en Kaaklachten’. In dit project wordt het hele fysiotherapeutische zorgproces voor patiënten met hoofdpijn en kaakklachten onderzocht, van epidemiologie naar diagnostiek tot aan zorg op maat middels e-Health. Dit promotieonderzoek is in samenwerking met het radboud UMC te Nijmegen, afdeling IQ Healthcare. Naast onderzoeker is zij docent bij de opleiding Fysiotherapie. Hier houdt zij zich bezig met de leerlijn Evidence Based Practice en toetsconstructie voor de propedeuse studenten.

Hedwig is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam en heeft daarna haar master Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht behaald.

Op dit moment is Hedwig bezig met haar promotie. Zij wordt in dit traject begeleid door promotoren Prof. Dr. R.H.H. Engelbert en Prof. Dr. R. Nijhuis- van der Sanden en Co-promotoren Dr. C.M. Speksnijder (UMC Utrecht) en Dr. C.M. Visscher (ACTA, Amsterdam). Haar promotie zal plaatsvinden in 2020 te Nijmegen.

Go to Research database
Go to Research database